SİVAS / MERKEZ - Alahacı Ortaokulu

Alahacı Ortaokulu

ALAHACI KÖYÜ MERKEZ / SİVAS
Vizyon
Kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir. Türkiyemizin tüm liselerine en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmektir.
Misyon
Ahlaki değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmiştir.
Başarılar
Akademik kültürel ve sportif etkinliklerde il düzeyinde çeşitli derece ve başarılarımız bulunmaktadır.
iLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRETMENLERİ KÖYE ÖZEL SERVİSLE GİDİŞ GELİŞ YAPMAKTADIR.
ÖZEL SERVİS
ALAHACI KÖYÜ MERKEZ - SİVAS
SİVAS MERKEZE 40 KM UZAKLIKTADIR.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA MEZUN OLAN 8.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ ÇEŞİTLİ PROJE OKULLARINA VE ANADOLU LİSELERİNE YERLEŞMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda başta hentbol ve bocce olmak üzere çeşitli branşlarda sportif faaliyetler yapılmaktadır. Okulumuz hentbol takımı il birincisi olma başarısı kazanmıştır.
´4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI´ YAPILDI.
´BUGÜNÜN ÇİÇEKLERİ YARININ GELECEKLERİ´ KONULU AB PROJESİ YAPILDI