SİVAS / MERKEZ - Alahacı Ortaokulu

Mrt

Her yıl 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan kütüphaneler haftasını bu yılda tüm kademe ve şubelerimizde hazırlanan etkinlikler ile kutladık.

Bu etkinlikler; Pano çalışmaları,sınıf kitaplıklarının bakımı ve düzeltilmesi,kütüphane ve kullanımı ile alakalı bilgilendirici içerklerin izletilmesi şeklinde gerçekleşti.

Koordinasyonu ve etkinlikleri yöneten Türkçe öğretmenimiz Esra DOĞAN'a ve tüm şube rehber öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan,

Liselere geçiş sınavı ile ilgili bilgilendirmeler ekteki görsellerde hazırlanmış olup,

Yüzyüze görüşmek için okulumuza da bekliyoruz...

Tüm velilerimize,öğrencilerimize ve kamuoyuna ilanen duyurulur.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yıl dönümünü okulumuz da yaptığımız törenle kutladık.

Bu vesile ile başta Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden

Tüm şehitlerimizi gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u sevgi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM VELİ TOPLANTILARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

1.Dönemde yapılan faaliyetler,eğitim öğretim yılının 2. döneminde yapılacaklar.

Beklentiler ve öğrencilerin akademik ve kişisel geliştirmeleri ile ilgili bilgilendirmeleri aktardık.

Toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Sivas Hedef bileşeni Miras Projesi kapsamında Öğrencilerimizin akademik hedeflerine ve motivasyonlarına katkı sağlamasını amaçladığımız mesleki tanıtım günlerimizde ,bu ay Sivas İl jandarma komutanlığı ekiplerini misafir ettik.

Jandarma ve askerlik mesleği hakkında bilgilendirmeler, jandarmanın faaliyet alanları ve kullandığı ekipmanları öğrencilerimize aktardılar.Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Ock

Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz himayelerinde gerçekleştirilen , Sivas Hedef Bileşeni Miras Projesi kapsamında il genelinde 8.Sınıflara uygulanan Ortak deneme sınavımızı gerçekleştirdik.

Ara

Sivas Hedef Bileşeni Miras Projesi Kapsamında tüm şube ve kademelerde ortak deneme sınavlarımız devam ediyor.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında  Türkiye'de  tüm okullarda düzenli olarak kutlanmakta ollan Tutum,Yatırım ve Türk malları haftasını ,

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımı ile kutladık.

Değerli velilerimiz sevgili öğrencilerimiz.

2023-2024 Eğitim öğretim yılı 1.Dönem 1.Ortak sınav tarihlerimiz görsellerdedir.

İlanen duyurulur.

Değerli velilerimiz sevgili öğrencilerimiz.

2023-2024 Eğitim öğretim yılımıza 11.09.2023 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayız.

Yeni dönemde yeni okul binamızda eğitim öğretime devam edeceğiz.

Ders başlangıç saatimiz 09:00

Ders bitiş saatimiz 15:20 dir.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize huzurlu başarılı ve sorunsuz bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

Haz

Okulumuz sınıf öğretmeni Gökhan GENÇ'in organize ettiği  satranç turnuvası yapılmıştır. Yapılan turnuva büyük bir ilgi ile takip edilmiş ve kazanan öğrenci ödüllendirilmiştir. Yapılan bu organizasyonda devamlı emeğini eşirgemeyen Gökhan Hocamıza teşekkür ediyoruz.

May

Sivas Merkezini gezen kulüp öğrencilerimiz, gezi kulübünde olmanın avantajlarının tadını çıkarıyorlar. Altın Çağda Bilim Müzesi, Sivas Kongresi Müzesi, Tarihi Kent Meydanı, AVM, Sinema vs. gezdikleri alanların sadece bir kaçı.