SİVAS / MERKEZ - Alahacı Ortaokulu

Değerli velileririmiz sevgili öğrencilerimiz,

Bakanlığımız tarafından 2024 yılı için taslak olarak hazırlanan ve görüşlerinize sunulan Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif modeli ile ilgili bizzat Sayın bakanımızın ifadeleri ile bir  bilgilendirme yapmak istiyoruz.

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin: “Programlarımızda yaptığımız seyreltmeleri değişik sınıf düzeylerinde defalarca tekrarlanan, çocuklarımızın pedagojik düzeylerine uygun olmayan ve asgari müşterekler üzerinden gerçekleştirerek seyreltme sürecini inşa ettik.”

Bakanımız Yusuf Tekin: “Millî Eğitim Bakanlığında attığımız her adımın beraberinde getireceği olumsuz durumları öngörerek hareket etmek durumundayız. Dolayısıyla müfredat çalışmalarımızı  hesaplayarak, düşünerek planladık."

Bakanımız Yusuf Tekin: “Eğitim felsefemiz; öğrencilerimizi bilgiye erişmekten ziyade, onlara beceri kazandırarak bilgiyi analiz edebilecek hâle getirmektir. Önümüzdeki yüzyılı, Türkiye Yüzyılı'na dönüştürmek için çocuklarımızdan hayal kurabilmelerini arzu ediyoruz.”

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin: “Zorunlu eğitim içerisinde aynı konuyu üç dört defa tekrarlamanın ve çocuklarımızın akademik anlamda zorlanabilecekleri bilgileri çocuklarımızla paylaşmanın bir anlamı yok. Seyreltmede bütün bunları göz önünde bulundurduk."

Bakanımız Yusuf Tekin: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bütüncül eğitim yaklaşımını merkeze alan, beceri odaklı ve sadeleştirilmiş içeriklerle öğrencilerimizin ilgili konuyu derinlemesine öğrenme imkânı tanıyan yeni yaklaşımları bünyesinde barındırıyor,

Millî Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin: “Matematik dersinde beceri odaklı, anlam ve ihtiyaç temelli yaklaşımı benimsiyoruz. Böylece matematiğin öğrencilerimiz nezdinde korkulan değil sevilen, ezberlenen değil keşfedilen bir ders olmasını hedefledik.”

Bakanımız Yusuf Tekin: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modelin'de, öğrencilerimizin doğayı tanıma, doğa-insan etkileşimini doğru anlama ve afetlerle ilgili birey olarak alınması gereken sorumluluklara detaylıca yer verildi.”

Kamuoyuna saygı le duyurulur.

Nis

Ulusal Egemenliğin ilanının 104.senesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını velilerimiz ve öğrencilerimizin yoğun katılımları ile kutladık.

Programımıza iştirak eden  velilerimize ve etkinliği hazırlayan tüm  öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Her yıl 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan kütüphaneler haftasını bu yılda tüm kademe ve şubelerimizde hazırlanan etkinlikler ile kutladık.

Bu etkinlikler; Pano çalışmaları,sınıf kitaplıklarının bakımı ve düzeltilmesi,kütüphane ve kullanımı ile alakalı bilgilendirici içerklerin izletilmesi şeklinde gerçekleşti.

Koordinasyonu ve etkinlikleri yöneten Türkçe öğretmenimiz Esra DOĞAN'a ve tüm şube rehber öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek olan,

Liselere geçiş sınavı ile ilgili bilgilendirmeler ekteki görsellerde hazırlanmış olup,

Yüzyüze görüşmek için okulumuza da bekliyoruz...

Tüm velilerimize,öğrencilerimize ve kamuoyuna ilanen duyurulur.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yıl dönümünü okulumuz da yaptığımız törenle kutladık.

Bu vesile ile başta Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden

Tüm şehitlerimizi gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u sevgi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM VELİ TOPLANTILARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

1.Dönemde yapılan faaliyetler,eğitim öğretim yılının 2. döneminde yapılacaklar.

Beklentiler ve öğrencilerin akademik ve kişisel geliştirmeleri ile ilgili bilgilendirmeleri aktardık.

Toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Sivas Hedef bileşeni Miras Projesi kapsamında Öğrencilerimizin akademik hedeflerine ve motivasyonlarına katkı sağlamasını amaçladığımız mesleki tanıtım günlerimizde ,bu ay Sivas İl jandarma komutanlığı ekiplerini misafir ettik.

Jandarma ve askerlik mesleği hakkında bilgilendirmeler, jandarmanın faaliyet alanları ve kullandığı ekipmanları öğrencilerimize aktardılar.Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Ock

Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz himayelerinde gerçekleştirilen , Sivas Hedef Bileşeni Miras Projesi kapsamında il genelinde 8.Sınıflara uygulanan Ortak deneme sınavımızı gerçekleştirdik.

Ara

Sivas Hedef Bileşeni Miras Projesi Kapsamında tüm şube ve kademelerde ortak deneme sınavlarımız devam ediyor.

Ara

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında  Türkiye'de  tüm okullarda düzenli olarak kutlanmakta ollan Tutum,Yatırım ve Türk malları haftasını ,

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımı ile kutladık.

Değerli velilerimiz sevgili öğrencilerimiz.

2023-2024 Eğitim öğretim yılı 1.Dönem 1.Ortak sınav tarihlerimiz görsellerdedir.

İlanen duyurulur.

Değerli velilerimiz sevgili öğrencilerimiz.

2023-2024 Eğitim öğretim yılımıza 11.09.2023 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktayız.

Yeni dönemde yeni okul binamızda eğitim öğretime devam edeceğiz.

Ders başlangıç saatimiz 09:00

Ders bitiş saatimiz 15:20 dir.

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize huzurlu başarılı ve sorunsuz bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.